Welkom op de Website van autobedrijf de boorder

Airco service

Nagenoeg elke moderne auto is tegenwoordig uitgerust met airconditioning. Met het juiste gebruik en goed onderhoud van de airco kan de levensduur aanzienlijk verlengt worden en zult u veel meer profijt hebben van de airco in uw auto. 

• Gebruik uw airco het gehele jaar door minstens één maal per week. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en keerringen en voorkomt onaangename geurvorming door condens en bacterievorming in het systeem.

• Een airco doet ook uitstekend dienst wanneer het niet warm is. De airconditioning haalt namelijk vocht uit de lucht, tegen condens en het beslaan van de ramen. 

• Schakel de airco enkele minuten na het starten van de auto pas in. Dat bespaart brandstof en voorkomt onnodige slijtage aan de koppeling van de compressor.

• Schakel de airco vast uit voordat u de auto uitzet. Dit voorkomt wederom condensvorming in de installatie en kans op stankoverlast. Tevens voorkomt het de bekende "klap" door het temperatuursverschil bij het uitstappen. Zet de airco daarom ook niet te koud.

• Vooral bij weer met een hoge vochtigheidsgraad kan de airco condenswater onder de auto afgeven. Dit is een normaal verschijnsel.

• Rijd bij hoge temperaturen in de zomer eerst even met de ramen open  zonder de airco in te schakelen. Zo bereikt u eerder de gewenste binnentemperatuur.

• Laat minimaal jaarlijks uw airco reinigen. Tijdens het reinigen wordt er een antibacteriële behandeling uitgevoerd waarmee geurvorming en bacteriegroei wordt voorkomen.

Afgeronde rechthoek: Wij zijn niet alleen een autobedrijf maar ook een Doe - Het - Zelf Garage

Copyright by Barry de Boorder

Tekstvak: Occasions (klik op de foto voor meer info)

Contact

 

Autobedrijf de Boorder

 

Kaapstanderweg 9

8243 RB  Lelystad

 

Tel: 0320 - 216882

Fax: 0320 - 216689

E-mail: info@garagedeboorder.nl

 

Openingstijden:

 

Maandag - Vrijdag

09:00 - 18:00

Wist u dat?

 

Airco zorgt niet alleen voor een verkoelende, maar ook voor een drogende werking van de interieurlucht. Door de aircowerking worden beslagen ruiten bij een hoge luchtvochtigheid voorkomen.

Wordt de interieur-temperatuur te laag door de drogende werking van de airco?

 

Zet dan de verwarming wat hoger.